آشنایی با نرم افزار AMESuite LMS | بخش دوم

مشاهده مطلب قبلی: آشنایی با نرم افزار AMESuite LMS | بخش اول

آشنایی با محیط  AMESim: 

برای ایجاد یک مدل در نرم افزار AMESim  اجزا، از حوزه های مختلف فیزیک انتخاب می شوند که این مجموعه ها از طریق خدمات مهندسی و مشارکت با مشتریان توسعه یافته است. در نسخه 2013 نرم افزار، 40  حوزه از علم مکانیک برای پاسخ به نیاز مهندسان وجود دارد. بعد از نصب نرم افزار برای اجرای آن از منوی Start و یا کلیک بر روی آیکون آن در Desktop و یا تایپ عبارت AMESim در Run استفاده می کنیم.

پنجره اصلی AMESim

بعد از بالا آمدن نرم افزار پنجره ای مطابق شکل زیر ظاهر می گردد. شکل(1)
نوار ابزار های مختلف نرم افزار

شکل(1) نوار ابزار های مختلف نرم افزار AMESuite LMS

*محیط موجود در پنجره بالا محیط Sketch است. 

1. نوار کرکره ای  Menu bar

در اولین قسمت بالای این پنجره نوار کرکره ای می باشد که می توان تمام دستورات را از اینجا اجرا نمود. دستورات در منو کرکره ای زمانی فعال می باشد که در محیط مربوطه خود باشد.
در قسمت بعدی نوار ابزارها قرار دارند، که ابزارهای لازم برای اجرای دستورات را در اختیار می گذارد.با وارد شدن در قسمت  View >> Toolbars می توان ابزارهای لازم برای اجرای دستورات را فعال یا غیر فعال کرد.

2. نوار ابزار File toolbar

اولین نوار ابزار، نوار ابزار پرونده (File toolbar)که شامل 4 آیکون مطابق شکل(2) به ترتیب از چپ به راست New system، Open، Save، Print می باشد.
عملکرد نوار ابزار File toolbar در جدول (1) قابل مشاهده می باشد.
شکل(2) نوار ابزار File toolbar

شکل(2) نوار ابزار File toolbar

شکل عملکرد نام
به وسیله این آیکون می توان یک محیط جدید برای ساختن یک سیستم جدید ایجاد کرد. New
آیکون Open این امکان را می دهد تا به وسیله آن یک مدل آماده با فرمت ame را برای شبیه سازی وارد نرم افزار کرد Open
به وسیله آیکون  save می توان مدل شبیه سازی شده را در سیستم با دو فرمت ame یا amt ذخیره کرد. Save
این ایکون این امکان را می دهد تا مدل شبیه سازی شده را با فرمت PDF پرینت یا ذخیره کرد.  Print

عملکرد نوار ابزار File toolbar جدول (1)

3. نوار ابزار تنظیم  Edit toolbar

از این نوار ابزار برای ویرایش یا تنظیم مدل شبیه سازی شده استفاده می شود که شامل 8 آیکون Cut، Copy، Paste، Delete، Create Supercomponent، Undo، Redo، Find می باشد که در شکل(3) نشان داده شده است.
شکل(3) نوار ابزار Edit

شکل(3) نوار ابزار Edit

شکل عملکرد نام
به وسیله آیکون cut می توان یک یا چند جزء از یک مدل را جدا و در قسمت های دیگر مدل یا در مدل دیگری قرار داد. Cut
به وسیله آیکون copy می توان یک یا چند جزء را تکثیر و در قسمت های دیگر مدل یا در مدل دیگری قرار داد. Copy
آیکون paste این امکان را می دهد تا پس از جدا کردن یا تکثیر یک جزء، آن را در قسمت دلخواه قرار داد. Paste
برای حذف یک یا چند جزء  از یک مدل می توان از آیکون delete استفاده کرد. Delete
در بعضی از مدل های پیچیده برای جلوگیری از پیچیده شدن و شلوغ شدن مدل از این آیکون استفاده می شود. با انتخاب چند جزء از یک مدل و کلیک بر روی آیکون Create Supercomponent یک مجموعه تشکیل می شود که اجازه تغییر نام و شکل آیکون مجموعه را می دهد. Create Supercomponent
با استفاده از این ایکون ها می توان آخرین عملی را که انجام شده است را به شکل قبل بازگرداند. همچنین می توان بجای استفاده از این آیکون ها از میان بر های Ctrl+Z و Ctrl+Y استفاده کرد. Undo/Redo
با استفاده از این آیکون می توان با وارد کردن نام هر یک از اجزای موجود در مدل تمامی اجزای موجود از آن نام و جنس نمایش داده می شوند را مشاهده کرد. باید توجه داشت پس از وارد کردن نام هر یک از اجزاء، در انتهای نام باید یک ستاره(*) وارد کنید و سپس بر روی Find کلیک کنید. Find

جدول شماره (2)

نکته1:در صورتی که استفاده از این نوار ابزار مشکل است، می توان با کلیک راست نشانگر بر روی هر یک از  اجزای مدل از امکانات cut، copy، paste و Create Supercomponent استفاده کرد.

4. نوار ابزار Insert

نوار ابزار Insert شامل ابزار های Insert line، Choose shape، Insert text، Insert picture می باشد. از ابزار های Insert line و Choose shape برای کشیدن خط و اشکال هندسی در Sketch استفاده می شود. از ابزار Insert text  برای نوشتن توضیحات و معرفی بخش های مدل می توان استفاده کرد همچنین ابزار Insert picture این امکان را می دهد تا عکس مورد ارتباط با مدل را در محیط Sketch  اضافه نمود.شکل(4)
شکل(4) نوار ابزار Insert

شکل(4) نوار ابزار Insert

پس از استفاده از ابزارهای Insert line و Choose shape این امکان وجود دارد تا شکل خطوط مورد نظر را تغییر داد برای این کار با کلیک راست بر روی خط یا شکل مورد نظر مطابق شکل () و انتخاب گزینه Edit properties  پنجره Shape properties نمایان می شود. شکل(5)

شکل(5) گزینه Shape Properties

دراین پنجره همانطور که در شکل های زیر قابل مشاهده است می توان ضخامت  (Width)، شکل خط (Style)، رنگ خط(Contour) و رنگ پس زمینه شکل(Transparency) را تنظیم نمود. شکل(6)
ضخامت خطوط | ابزار تغییر نوع خط

شکل(6) ضخامت خطوط | ابزار تغییر نوع خط

با برداشتن تیک Transparency، می توان برای شکل مورد نظر رنگ پس زمینه انتخاب کرد. پس از انتخاب رنگ پس زمینه می توان برای مدل، شکل و Text اولویت ترتیب نمایش تعریف نمود. برای این منظور مطابق شکل زیر  با کلیک راست بر روی شکل یا مدل و انتخاب گزینه Order گزینه های Bring forward، Send backward، Bring to front، Send to back و Default برای تعیین ترتیب قرار گیری استفاده نمود. شکل(7)
استفاده از ابزار Order

شکل(7) استفاده از ابزار Order

از ابزار Insert text می توان از دو روش انتخاب گزینه Insert text در نوار ابزار Insert و یا انتخاب مسیر Modeling>Insert>Text از این ابزار استفاده کرد. پس از انتخاب این گزینه یک Box در داخل صفحه طراحی ایجاد می شود که می توان با دو بار کلیک بر روی آن، Box را برای قرار گیری در مکان مشخص جابجا نمود.
با کلیک راست بر روی متن مطابق شکل (8) زیر و انتخاب گزینه Text Actions، گزینه های Edit، Font، Color و Alignment نمایان می شود که با استفاده از گزینه Edit می توان متن را مورد تغییر یا اصلاح قرار داد. با استفاده از گزینه های Font و Color می توان نوع فونت و رنگ متن را تغییر داد و از گزینه Alignment برای تعیین جهت چیدمان حروف استفاده می شود.

شکل(8) ابزار Insert text

ابزار Insert picture برای اضافه کردن یک عکس مانند عکس  پس زمینه یا لوگوی یک دانشگاه یا شرکت و یا نمای یک مدل، یا اجزای آن به محیط طراحی استفاده می شود. شکل(9)
ابزار Insert picture

 شکل(9) ابزار Insert picture

 نوار ابزار نما  View

نوار ابزار View شامل ابزارهایی را برای بزرگنمایی، کوچک نمایی و قرار دادن نمای مدل در حالت پیش فرض را دارا می باشد. شکل(10)
 شکل(10) نوار ابزار View

 شکل(10) نوار ابزار View

ادامه دارد…

گروه فنی مهندسی اِیمِگ

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
keyboard_arrow_up