شاخصه‌های کیفی استپرموتور

در بخش اول استپرموتور به نحوه عملکرد و انواع استپرموتورهای موجود در بازار ایران برای خودروهای داخلی پرداخته شد. هدف از این محتوای، بررسی پارامترهای کیفی و تاثیرگذار بر عملکرد آن در موتورهای بنزینی مجهز به دریچه گاز مکانیکی یا سیمی می باشد تا با تکیه به این موارد بتوان استپرموتوری با کیفیت مطلوب تهیه و بر روی موتور خودرو نصب کرد.
شاخصه‌های کیفی از مهمترین ویژگی در انتخاب یک استپر موتور خوب می‌باشد. استپرموتور یا موتور پله ای بر روی هوزینگ دریچه گاز موتورهای با دریچه گاز مکانیکی یا سیمی نصب می شود و با دریافت فرمان از واحد کنترل الکترونیکی یا ECU، وظیفه کنترل هوای کنارگذر دریچه گاز را بر عهده دارد تا ECU بتواند نسبت به کنترل دور و آلایندگی اقدام نماید

مهمترین شاخصه‌های کیفی به شرح ذیل می باشند:

• مقاومت الکتریکی سیم پیچ‌ها:

این قطعه دارای دو عدد سیم پیچ یا بوبین می‌باشد که مقاومت هر کدام از آنها حدود 52 اهم در دمای نرمای یا 25 درجه سانتیگراد می باشد و با افزایش دما به 80 درجه سانتیگراد، مقاومت آن حدود 10 اهم افزایش می یابد. بدیهی است افزایش بی دلیل مقدار مقاومت سیم پیچ استپر موتور باعث کاهش توان مکانیکی آن می شود و از اینرو عملیات کنترل دور و آلایندگی موتور با مشکل مواجه می گردد.

• نیروی کشش و فشار:

نوک استپر موتور با حرکت خطی مسیر هوای کنارگذر دریچه گاز را کنترل می کند که با توجه به وجود نیروی مکش موتور و همچنین برخی نیروهای مقاوم باید قادر به تولید نیرویی حدود 3 کیلوگرم در فشار و 6 کیلوگرم در کشش را داشته باشد تا بتواند به خوبی عملیات کنترل دبی هوای کنارگذر دریچه گاز را انجام دهد.

• نشتی استپر موتور:

میزان نشتی حداکثر 50 سی سی در دقیقه می باشد. چنانچه این مقدار نشتی بیش از مقدار ذکر شده باشد علاوه بر مکش هوا، رطوبت، چربی و غیره به داخل استپر موتور و تخریب اجزای مکانیکی، عملیات کنترل هوای کنارگذر دریچه گاز نیز با مشکل مواجه کرده و عملیات کنترل دور و آلایندگی دچار مشکل می شود.

• کانکتور الکتریکی:

پین‌های کانکتور الکتریکی استپر موتور باید از جنس فولاد ضدزنگ و مقاومت در مقابل خمیدگی باشد تا علاوه بر کاهش مقاومت الکتریکی دچار خمش و شکست هم نشود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
keyboard_arrow_up